elQuipTM levert het complete programma werkstoelen van het merk Bimos, ergonomische en veilige stoelen voor iedere gebruikers toepassing in de profesionele werkomgeving en voor ieder budget.

Row of Chairs 1000x166

Het Duitse Bimos is de grootste industriële zitoplosser van Europa en staat voor innovatief, degelijk, ergonomisch en milieuvriendelijk. Bimos stoelen zijn van top kwaliteit in ieder opzicht en daarom geeft Bimos 10 jaar garantie. De werkstoelen van Bimos vinden hun toepassing in productie-omgevingen, cleanrooms, ESD-werkplaatsen en laboratoria waar óók hoge eisen worden gesteld.

Op deze website staan alle bimos-stoelen overzichtelijk gepresenteerd, inclusief brochures, certificaten, etc. Ons veelzijdige aanbod wordt daarmee snel duidelijk. Daarnaast kunnen we veel stoelen aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Er is ook een perfecte zitoplossing voor uw werkplek, u moet hem alleen nog vinden en deze site is daarvoor dé plek!

Direct naar de Bimos overzicht pagina: Bimos Werkstoelen Overzicht

Meer informatie
 
WERKSTOELEN voor ALGEMEEN GEBRUIK en PRODUCTIEAFDELINGEN. Goede werkstoelen kunnen worden aangepast aan de omgeving. Omdat elke werkomgeving haar eigen uitdagingen kent. Dat geldt met name voor werkplekken op productieafdelingen met de specifieke omstandigheden die daarbij horen. Werkstoelen van Bimos combineren maximale bewegingsvrijheid, optimale ergonomie en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden met de grootst mogelijke robuustheid. Van de anatomische vormgeving van de zitting en rugleuning tot gemakkelijk verwisselbare bekleding en materialen die ook bestand zijn tegen de meest veeleisende omstandigheden, zoals vet, wegspringende vonken en spaanders: Werkstoelen van Bimos zijn perfect doordachte zitoplossingen. Bovendien voldoen ze niet alleen aan de noodzakelijke normen, maar zijn ze ontwikkeld in nauwe samenwerking met bedrijfsartsen en andere specialisten uit de praktijk.
 
ESD WERKSTOELEN. Elektrostatische ontlading kan aanzienlijke schade veroorzaken in de steeds kleiner en gevoeliger wordende micro-elektronische componenten. Voor een halfgeleider is een ontlading vergelijkbaar met een blikseminslag. ESD-veilige werkstoelen moeten daarom voorkomen dat voorwerpen en personen op werkplekken in de elektronische industrie statische lading opwekken en moeten deze veilig kunnen afleiden. ESD-veilige werkstoelen van Bimos bieden allround bescherming: De geleidende comfortbekleding, geleidend gecoate stalen onderdelen, volumegeleidbare kunststoffen, wielen en glijders en algehele afleiding van de ESD-veilige werkstoel vormen een betrouwbaar totaalsysteem. Dit voldoet niet alleen aan de gangbare normen, maar ook aan de hoge eisen van de dagelijkse praktijk.
 
LABORATORIUMSTOELEN. Werkstoelen in een laboratorium staan voor grote uitdagingen. Die zijn niet te vergelijken met die van andere werkplekken. Naast de allerhoogste eisen op het gebied van reinigingsgemak moeten laboratoriumstoelen flexibiliteit bieden tijdens het werken. De portfolio van Bimos omvat laboratoriumstoelen en -krukken voor het laboratorium in een geheel eigen Hygienic Design met naadloze vormgeving en afwasbare, desinfecteerbare materialen. De ergonomie van de laboratoriumstoelen is nauwkeurig afgestemd op de werkzaamheden en lichaamshoudingen die kenmerkend zijn voor dit vakgebied, zoals de voorovergebogen houding tijdens microscoperen of pipetteren. Om in te spelen op de extreme belasting en regelmatige wisseling van gebruikers zijn de laboratoriumstoelen van Bimos compact vormgegeven en beschikken ze over flexibele, gebruiksvriendelijke verstelmogelijkheden.
 
CLEANROOMSTOELEN. Of het nu gaat om de micro-elektronica, farmaceutische industrie, optica of medische technologie: waar schone, ofwel steriele ruimtes een absolute voorwaarde zijn voor optimale resultaten van uw werkzaamheden, moet verontreiniging worden voorkomen. Bimos cleanroomstoelen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de industrie en onderzoeksinstellingen. Alle cleanroomstoelen worden gemaakt met verzegelde bekleding die aan de achterzijde van een schuimlaag is voorzien, ingekapselde mechanismen en gladde, gesloten oppervlakken. Daarnaast voorkomen alle materialen van deze cleanroomstoelen en -krukken de opbouw van elektrostatische ladingen. De unieke combinatie van logische concepten en de perfecte uitvoering resulteert in topklasse laboratoriumstoelen met vooraanstaande, gecertificeerde eigenschappen die zijn afgestemd op de behoeften van de praktijk
 
STAANDWERK EN STAHULPEN. Bijna een op de twee werknemers moet tijdens het werk langere tijd staan. Langdurig staan vormt echter een belasting voor het lichaam en is verantwoordelijk voor uiteenlopende aandoeningen van het hart- en vaatstelsel, de spieren en het skelet. Bimos biedt daarom naast werkstoelen en -krukken ook efficiënte stahulpen waarmee het lichaam kan worden ontlast. Ze ondersteunen de gebruiker tijdens staand werk zonder deze in een bepaalde houding te dwingen en de werkzaamheden te hinderen. Het assortiment varieert van eenvoudige ondersteuning voor kortstondige ontspanning tot flexibele oplossingen waardoor ook langere perioden staand werk zonder vermoeidheidsverschijnselen mogelijk zijn. Bovendien zijn alle stahulpen ruimtebesparend vormgegeven en kunnen ze gemakkelijk worden getransporteerd van A naar B.

 

Ga naar de Bimos overzicht pagina: Bimos Werkstoelen Overzicht

Home