Introductie Bimos werkstoelen programma

Bimos is deel van Interstuhl en is de toonaangevende fabrikant gespecialiseerd in ergonomische zitoplossingen voor industriële werkplekken.

Onderstaand vindt u het Bimos werkstoelen programma per categorie Productie, ESD, Laboratorium, Cleanroom en Staand-werk ).

Overweegt u een project van 5 stoelen of meer dan bieden wij u gratis advies en demonstratie op locatie aan. In dat geval kunnen wij u ook tijdelijk een proefexemplaar ter beschikking stellen. Afhankelijk van het aantal stoelen bieden wij een aantrekkelijke projectkorting.

Onderaan deze pagina kunt u de Bimos product catalogus, de bekleding-types beschrijving en de samenvatting stoel-dimensies downloaden.

 

ALGEMENE en PRODUCTIE Werkstoelen

   9560 4 0 kl   9563 4 0 kl showroom  9561 4 0 kl  

Neon

Buitengewone ontwerpkwaliteit gecombineerd met een voortreffelijke ergonomie en uitzonderlijk comfort: de Neon is de werkstoel van de nieuwe generatie in de productie. Geen andere productiestoel beschikt over vergelijkbare eigenschappen. Door het innovatieve 1+1-systeem is de bekleding van de stoel met één klik te verwisselen. Zo zorgt de Neon voor flexibiliteit, duurzaamheid en een optisch perfecte aanpassing aan elke werkplek.
 

  9800 0 kl  9803 0 kl showroom  9801 0 kl  

Sintec

Beproefde kwaliteit voor persoonlijk zitgenot: De Sintec-werkstoel is volledig gebruiksvriendelijk en biedt flexibele zitmogelijkheden voor werkplekken op productieafdelingen. De werkstoel kent vele verschillende opties op het gebied van mechanismen en is standaard uitgevoerd met zitting- en rugleuningschalen van robuuste kunststof. De comfortabele, wisselbare bekleding is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren.
 

   9640 2 kl  9643 2 kl  9641 2 kl  

All-In-One

De All-in-one is een echte alleskunner en vult het gat tussen kantoor- en werkstoelen. In de ontwerplijnen Highline en Trend biedt deze stoel alle ergonomische eigenschappen van een bureaustoel. Dankzij het unieke all-inclusive ergonomieconcept voldoet de All-in-one aan de eisen van elke persoon en elke werkplek. Deze werkstoel voor de industrie, gezondheidszorg en onderzoek & ontwikkeling beschikt over een robuuste constructie en sterke materialen.
 

   9030 2 kl  9033 2 kl showroom  9031 2 kl  

Nexxit

Ergonomische ondersteuning, praktische bediening en uitstekende robuustheid. De moderne industrie stelt specifieke eisen aan de kwaliteit van werkstoelen. Met zijn unieke industrie-ergonomie en met een eenvoudige, intuïtieve instelling voor de betreffende gebruiker, zorgt Nexxit automatisch voor de juiste zithouding. Hierbij onderscheidt de stoel zich door hoog comfort en extreme bestendigheid voor gebruik in een industriële omgeving.
 
 

   9603 4 kl  9608 4 kl  9613 4 kl  

Isitec

Groot incasseringsvermogen: Of het nu slijpstof, olie of spaanders zijn, de Isitec laat zien wat een goede werkstoel op productieafdelingen aan moet kunnen. Het Soft-Touch-integraalschuim is zeer taai, afwasbaar en bestand tegen desinfecterende middelen. Bovendien biedt de Isitec een aangenaam zacht en prettig zitcomfort. Tijdens het zitten zijn alle instelfuncties van de werkstoel zijn gemakkelijk en snel te bedienen met hendels.
 
 

   9650 2 kl  9653 2 kl showroom  9651 2 kl  

Unitec

Kleine prijs, grote prestaties. De Unitec-stoel is het voordelige instapmodel voor een goede zithouding op productieafdelingen. De standaard geleverde rugleuning met permanentcontact ondersteunt de gebruiker tijdens zittend werk. Bovendien geven de ruime zittingen en rugleuningen extra stevigheid. Dankzij een ruime keuze aan verschillende overtrekken kan de Unitec ook optisch worden aangepast aan nagenoeg elke werkomgeving. Dit maakt het tot een eenvoudige werkstoel voor praktisch alle toepassingen.
 

   9467 2 kl  9468 2 kl  9469 2 kl  

Krukjes

Betrouwbare helpers op alle locaties. De robuuste werkkrukken van Bimos hebben een extra grote zitting en bieden zodoende uitgelezen stevigheid voor gebruik in de industrie en bij (ambachtelijk) handwerk. Het stabiele stalen onderstel en de bekledingrandbeschermer rondom de werkkruk garanderen een lange levensduur. Dankzij de praktische hoogteverstelling met de gasveer onder de zitting kan de kruk gemakkelijk worden ingesteld op een comfortabele zithoogte.
 
 

 

ESD Werkstoelen

  9560E 4 0 kl  9563E 4 0 kl showroom9561E 4 0 kl  

ESD Neon

Ook op ESD-werkplekken ijzersterk: Als het bij geleidende werkstoelen om de hoogste optische eisen in combinatie met ergonomie en comfort gaat, kan niemand om de ESD-stoel Neon heen. Zoals alle ESD-uitvoeringen van Bimos overtreft ook deze stoel de gangbare norm ruimschoots. Mede dankzij het zeer uitgesproken ontwerp verbindt deze ESD-stoel de hoogste technische eisen met langdurig zitplezier.
 

  9800E 0 kl   9803E 0 kl showroom  9801E 0 kl  

ESD Sintec

Betrouwbare ESD-bescherming nu als flexibele zitoptie: Dankzij zijn geleidende oppervlakken en volumegeleidende materialen is de ESD-stoel Sintec uitermate geschikt voor gebruik op ESD-werkplekken. De uitstekende ergonomische kwaliteit, het comfort en de afzonderlijke functies maken de ESD-stoel tot ideale zitoplossing voor elke werksituatie.
 
 

   9030E 2 kl  9033E 2 kl showroom  9031E 2 kl  

ESD Nexxit

Ergonomische ondersteuning, praktische bediening en uitstekende robuustheid. De moderne industrie stelt specifieke eisen aan de kwaliteit van werkstoelen. Met zijn unieke industrie-ergonomie en met een eenvoudige, intuïtieve instelling voor de betreffende gebruiker, zorgt Nexxit automatisch voor de juiste zithouding. Hierbij onderscheidt de stoel zich door hoog comfort en extreme bestendigheid voor gebruik in een industriële omgeving .
 

   9150E 2 kl  9151E 2 kl showroom  9152E 2 kl  

ESD Basic

De ESD Basic is de allrounder onder de ESD-stoelen. Het is een voordelige zitoplossing voor ESD-werkplekken en is met name interessant door de goede prijs-kwaliteitverhouding. De aan de lichaamsvorm aangepaste ergonomie, het hoge gebruikerscomfort en betrouwbare ESD-bescherming conform EN 61340-5-1 vormen alle wezenlijke kenmerken van een goede werkstoel voor de elektronische industrie.
 

  9650E 2 kl  9653E 2 kl showroom  9651E 2 kl  

ESD Unitec

Solide en voordelig. De ESD-stoel Unitec is dé basisoplossing voor de ESD-werkplek. De stoel heeft alle standaard beschermingseigenschappen om elektrostatische oplading te voorkomen en is eenvoudig in te stellen naar de behoeften van afzonderlijke gebruikers. De ESD-stoel is bijzonder geschikt voor werkplekken waar van tijd tot tijd niet alleen wordt gestaan maar ook gezeten. Bovendien is de stoel uitgerust met een royale zitting en een hoge rugleuning.
 
   9467E 2 kl  9468E 2 kl  9469E 2 kl  

ESD krukje

Productinformatie Voor bepaalde werkzaamheden op de ESD-werkplek zijn een verhoogde zitpositie, lang staan of wisselende posities (staan/zitten) nodig. De medewerkers zijn in dergelijke situaties vaak blootgesteld aan een extreme belasting. Om aan de behoeften van de medewerkers te voldoen, biedt Bimos ESD-compatibele krukjes en voetsteunen aan die het menselijk lichaam steunen en ontlasten.

 

LABORATORIUM Werkstoelen

  9107E 3 kl  9103 3 kl  9101 3 kl  

Labster

Als laboratoriumstoel of -kruk: de Labster is een ware specialist op het hoogste niveau. De laboratoriumachtige functies, zijn comfort en ergonomie verleggen de grenzen op zitgebied tijdens laboratoriumwerk. Om optimale hygiënische omstandigheden te garanderen, is de laboratoriumstoel voorzien van een consequent naadloze vormgeving en een afwasbare Soft-Cover-bekleding van de mechanismen.
 

  9107E 3 kl  9103E 3 kl9101E 3 kl  

ESD Labster

Doordacht tot in de details: Omdat in een laboratorium zelfs de kleinste verontreinigingen de kwaliteit van de resultaten van uw werkzaamheden in gevaar kunnen brengen, is de laboratoriumstoel uit de Labster-serie nu verkrijgbaar in ESD-veilige uitvoering. Zo komen alle goede eigenschappen van de specialist tot hun recht en wordt tegelijk voorkomen dat stof- en vuildeeltjes door de laboratoriumstoel worden aangetrokken.
 

   9121 4 kl  9123 4 kl showroom  9125 4 kl  

Labsit

Intelligent en eenvoudig. De Labsit is de slimme allround-zitoplossing voor de meest innovatieve plek ter wereld: het lab. Het Hygienic Design, de compacte, aan de lichaamsvorm aangepaste vormgeving of het gebruikscomfort, de Labsit overwint met gemak alle uitdagingen waarmee een moderne laboratoriumstoel te maken krijgt. En dat geldt ook voor de flexibel inzetbare laboratoriumkrukken uit de Labsit-collectie.
 

   9121E 4 kl  9123E 4 kl showroom9125E 4 kl  

ESD Labsit

Zeker is zeker, met name op het lab: Elektrostatisch geladen personen en voorwerpen trekken de kleinste deeltjes aan. In een laboratorium kan dat leiden tot besmetting en kan het onderzoeksresultaten verstoren. Om dat te voorkomen, biedt de ESD-uitvoering van de laboratoriumstoel Labsit betrouwbare afleiding. Daardoor is deze slimme allrounder dé zitoplossing voor elk soort laboratorium.
 
 

   9560 4 0 kl  9563 4 0 kl showroom  9561 4 0 kl  

Laboratorium Neon

Buitengewone ontwerpkwaliteit gecombineerd met een voortreffelijke ergonomie en uitzonderlijk comfort: de Neon is de werkstoel van de nieuwe generatie in de productie. Geen andere productiestoel beschikt over vergelijkbare eigenschappen. Door het innovatieve 1+1-systeem is de bekleding van de stoel met één klik te verwisselen. Zo zorgt de Neon voor flexibiliteit, duurzaamheid en een optisch perfecte aanpassing aan elke werkplek.

   9030 2 kl  9033 2 kl showroom  9031 2 kl  

Laboratorium Nexxit

Ergonomische ondersteuning, praktische bediening en uitstekende robuustheid. De moderne industrie stelt specifieke eisen aan de kwaliteit van werkstoelen. Met zijn unieke industrie-ergonomie en met een eenvoudige, intuïtieve instelling voor de betreffende gebruiker, zorgt Nexxit automatisch voor de juiste zithouding. Hierbij onderscheidt de stoel zich door hoog comfort en extreme bestendigheid voor gebruik in een industriële omgeving

   9130 2 kl  9133 2 kl showroom  9131 2 kl  

Laboratorium Basic

Goed werk op een solide basis. De Labor Basic is dé beproefde allround-zitoplossing voor het lab. Deze voordelige laboratoriumstoel is het instapmodel en beschikt in de basisuitvoering over alle noodzakelijke kenmerken voor gebruik in gebieden met eenvoudigere eisen. De kunstlederen bekleding is eenvoudig te reinigen en heeft antibacteriële, antifungale en antimicrobiële eigenschappen.
 
 
 
 

 

CLEANROOM Werkstoelen

  9181 3 kl  9183 3 kl  

Cleanroom Plus

De cleanroomstoel die meer biedt op het gebied van comfort en prestaties. De constructie van de zit- en rugleuningafdekking van de Cleanroom Plus is gesloten, waardoor alle bewegende delen van het stoelmechanisme worden afgeschermd. De ideale cleanroomeigenschappen en elektrostatische afvoercapaciteit worden gecombineerd met een optimale ergonomie en groot zitcomfort. Zo biedt een technisch perfecte cleanroomstoel ook puur zitgenot.
 

  9467R 3 kl  9468R 3 kl  9469R 3 kl  

Cleanroom Krukje

De cleanroomstoel die meer biedt op het gebied van comfort en prestaties. De constructie van de zit- en rugleuningafdekking van de Cleanroom Plus is gesloten, waardoor alle bewegende delen van het stoelmechanisme worden afgeschermd. De ideale cleanroomeigenschappen en elektrostatische afvoercapaciteit worden gecombineerd met een optimale ergonomie en groot zitcomfort. Zo biedt een technisch perfecte cleanroomstoel ook puur zitgenot.

   9140 3 kl  9141 3 kl  

Cleanroom Basic

De cleanroomstoel die meer biedt op het gebied van comfort en prestaties. De constructie van de zit- en rugleuningafdekking van de Cleanroom Plus is gesloten, waardoor alle bewegende delen van het stoelmechanisme worden afgeschermd. De ideale cleanroomeigenschappen en elektrostatische afvoercapaciteit worden gecombineerd met een optimale ergonomie en groot zitcomfort. Zo biedt een technisch perfecte cleanroomstoel ook puur zitgenot.
 
 

 

 STAAND WERK Stahulpen

  9144 4 kl  9144E 4 kl  

Fin

De revolutie op het gebied van staand werk: De Fin is met geen andere stahulp op de markt te vergelijken. Hij voldoet aan alle eisen aan stawerkplekken in de industrie, onderzoek, handel en op kantoor. De Fin ontlast, is prettig, comfortabel en is zeer intuïtief in het gebruik. Met zijn robuustheid, mobiliteit en niet op de laatste plaats zijn designkwaliteit vormt deze stahulp een geheel nieuwe klasse, ook in het ESD-model.
 
  9454 4 kl  9452 4 kl  9456 4 kl  

Stahulp

Perfecte ruggensteun voor elke dag. Langdurig werken op een stawerkplek in de industrie vormt een belasting voor het lichaam. De Bimos stahulpen voor de industrie ontlasten de wervelkolom en voldoen dankzij de uitgebreide keuze aan onderstellen aan de eisen van nagenoeg elke stawerkplek. De stahulpen voor de industrie zijn tevens verkrijgbaar in ESD-veilige uitvoeringen.
 

   9409 4 kl  9408 4 kl  9419 4 kl  

Flex

Perfecte ruggensteun voor elke dag. Langdurig werken op een stawerkplek in de industrie vormt een belasting voor het lichaam. De Bimos stahulpen voor de industrie ontlasten de wervelkolom en voldoen dankzij de uitgebreide keuze aan onderstellen aan de eisen van nagenoeg elke stawerkplek. De stahulpen voor de industrie zijn tevens verkrijgbaar in ESD-veilige uitvoeringen.
 
 

 Download hier de complete Bimos product catalogus

Files:
Bimos_Catalogue-2017 2017
(0 votes)
Date 2018-02-08 File Size 33.2 MB Download 7 Download

 Download hier de Bimos bekleding beschrijving

Bimos_Guide_to_Finishes-2017
(0 votes)
Date 2018-02-08 File Size 2.63 MB Download 3 Download

 Download hier de samenvatting van de Bimos stoelen dimensies

Bimos_Chair_Dimensions_summary-2017
(0 votes)
Date 2018-02-08 File Size 45.87 KB Download 2 Download