elQuipTM levert het complete programma ESD-veilige-werkstoelen van het merk Bimos

Row of Chairs 1000x166

ESD veilige werkstoelen ------ ESD werkplaats stoelen

elQuipTM levert het complete programma ESD veilige werkstoelen van Bimos. elQuipTM heeft ergonomisch ESD veilige stoelen voor iedere gebruikers toepassing in de elektronische industrie en voor ieder budget. ESD veilige werkstoelen produceren bij gebruik beduidend minder statische lading en voeren deze efficiënt af zodat bij het werken met gevoelige elektronica het risico op product beschadiging sterk wordt gereduceerd. Het afleiden van elektrische lading gebeurt via de rugleuning, zitting, gasveer en kruisvoet naar de wielen en verder naar de vloer. Het efficiënt afleiden werkt alleen als de ESD veilige werkstoel wordt gebruikt in een ESD-aangepaste omgeving een zgn. EPA (ESD Protected Area). De ESD veilige werkstoelen van Bimos voldoen ruim aan de norm IEC61340-5-1.

ESD-veilige-stoelen geven betrouwbare bescherming tegen electrostatische ontladingen voor (micro) electronica werkplekken.

De afkorting ESD staat voor 'ElectroStatic Discharge'. Een "gewone" werkstoel met kunststof zitting en rug-leuning kan statische ladingen opwekken en apparatuur beschadigen. Een ESD veilige werkstoel is bekleed met stof die het opwekken van lading voorkomt en heeft aarding van de zitting en de rugleuning naar de geleidende wielen. Geplaatst op een geaarde, geleidende vloer of vloermat is de ESD veilige werkstoel geaard en zal statische lading veilig afvloeien naar aarde. U merkt daar als gebruiker niets van, bovendien treedt er geen verstoring of beschadiging van uw apparatuur op.

Bij de ontwikkeling van Bimos ESD veilige werkstoelen wordt nauw samen gewerkt met mensen uit de praktijk en experts, zoals het Duitse Fraunhoferinstituut en worden de werkstoelen in het laboratorium van Bimos langdurig getest, totdat zowel veiligheid als kwaliteit zijn gewaarborgd. De ESD veilige werkstoelen van Bimos zijn goedgekeurd volgens de norm IEC61340-5-1 plus de algemene norm voor werkstoelen DIN68877, dragen het GS keurmerk en voldoen aan DIN EN ISO9001.

Wij nodigen u uit om u zelf te informeren via deze website of om onze showroom te bezichtigen. Wilt u meer weten over ESD veilige werkstoelen of ESD veilige stoelen neem dan contact op met elQuipTM.

Ga naar de Bimos werkstoelen overzicht pagina: Bimos werkstoelen overzicht

Home